Titel: Breuklijnen in de familie - De impact van ruzie, vervreemding en verbroken banden

 

Auteur:

Karl Pillemer is een internationaal vermaard familiesocioloog en gerontoloog. Ook is hij hoogleraar aan de Cornell University en het Weil Cornell Medical College in New York. www.karlpillemer.com

 

Tekst achterkant boek:

Breuklijnen komen in heel veel families voor. Ingrijpende gebeurtenissen, sterke meningsverschillen of misverstanden kunnen ertoe leiden dat ouders, kinderen en andere familieleden steeds verder van elkaar af komen te staan. Soms worden de banden zelfs helemaal verbroken. Het is voor alle betrokkenen een verdrietige en pijnlijke situatie die lang kan voortduren.

Vervreemding in de familie is een groot taboe, omdat mensen zich schamen dat ze het niet hebben kunnen voorkomen. Karl Pillemer deed er uitgebreid onderzoek naar en schreef een unieke gids voor herkenning en herstel van families die het onderlinge contact hebben verbroken. De vele aangrijpende verhalen laten zien dat je niet de enige bent die ermee te maken heeft. 

Breuklijnen in de familie toont hoe heling mogelijk is door middel van duidelijke stappen die je direct kunt toepassen. Hoe overwin je pijn uit het verleden om samen een nieuwe toekomst op te bouwen? Pillemer combineert ervaringsverhalen, wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen en praktische hulpmiddelen om je te helpen de weg naar verzoening te vinden. 

 

Inhoudsopgave:

    Inleiding

Deel 1 Het landschap van vervreemding

1  Je bent niet de enige

2  Routes naar vervreemding

3  'De pijn gaat nooit over': leven met een breuk

4   Nevenschade

Deel 2 De weg naar verzoening

5   Waarom verzoenen?

6   Vulkanische gebeurtenissen

7   Laat het verleden los

8   Verantwoordelijkheid nemen

9   Verander je verwachtingen

10  Grenzen stellen

11 Een laatste groet