Wat is Positieve Gezondheid? 

Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies. Met die bredere benadering draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren.

 

Spinnenweb met vragenlijst (zelf in te vullen of met een ander)

Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kan iemand zich bijvoorbeeld voldoende redden? Voelt iemand zich gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit de omgeving? Het gaat erom dat iemand zich gezond en energiek voelt, op de manier die bij de persoon past.

Het invullen van de vragenlijst Positieve Gezondheid helpt om te kiezen en bespreken wat voor iemand belangrijk is. Er is een vragenlijst voor volwassenen, voor kinderen en voor jongeren. Daarnaast is er een eenvoudige versie.

Met de antwoorden krijg je een visueel document, het spinnenweb. 

 

Hoe werkt het spinnenweb van de Positieve Gezondheid?

Via deze link kom je op een animatie met enkele voorbeelden. Bij het invullen van de vragen is het altijd belangrijk om rekening te houden met je wensen en mogelijkheden.